Музички часови онлајн

Онлајн часови по пијано за возрасни

Часови по пијано за возрасни

Легендарниот Марк Вокер, клавијатуристот Korg на West Life, The Jacksons и многу други!

Популарност на онлајн лекција по пијано

Online piano lessons are becoming increasingly popular because they’re convenient, affordable, and allow students to learn at their own pace, in the comfort of their own homes and without the need to travel to a piano teacher.

Многу возрасни студенти по пијано „повторно учат“ затоа што се откажале кога биле помлади. Зошто се откажаа? Честопати, песните не им одговараа. Има низа од часови по пијано онлајн во форма на дигитални курсеви кои користат популарни песни овие денови. Колку луѓе сметаат дека многу поп песни се напишани за гитара и затоа би било интересно да се научи пијано од перспектива на гитара?

Научете ги основите на музичката теорија.

Ако некогаш сте сакале да научите како да свирите пијано, тогаш дефинитивно треба да ги проверите овие онлајн часови по пијано. They cover everything from learning music theory basics to more advanced techniques. Most importantly, they start with the ear training so that you can play exactly how you want to play, putting your own spin on songs and they include an abundance of experimentation, creativity & improvisation.

Пушти видео

Пушти Songs by Ear.

Ќе треба да вежбате свирење песни на уво пред да почнете да вежбате акорди и ваги. Како го правите ова? Најдобар начин е да користите солфеж - системот do-re-mi. Ова ви овозможува да слушате мелодии во вашата глава и да знаете кои ноти да ги свирите многу брзо и прецизно. Новата технологија во рамките на курсевите може да вклучува интерактивни музички партитури кои ви дозволуваат да ги видите знаците на до-ре-ми.

Активности за обука на уши

Не е доволно едноставно да научите систем и да користите знаци. Сакате да слушате песни во вашата глава и да знаете кои ноти да ги свирите. Музичката технологија може да ги подобри активностите што го тренираат вашето уво да слуша белешки што недостасуваат. Можете дури и да ги уредувате резултатите и сами да ги испечатите!

Импровизирајте ги прогресиите на пијано акорд

Начинот на „играње како што сакате“ е да ја развиете способноста за импровизирање. Научете ги нотите што „ќе звучат добро“ (во суштина некое разбирање на скалите на пијано), научете ја прогресијата на акордите и потоа експериментирајте (бидете креативни!). Поставената патека за поддршка секогаш ќе помогне!

Репродуцирајте видео за подлога за часови по пијано

Господар на основните техники.

Откако ќе ги совладате основите, ќе треба да започнете да учите понапредни техники. Ова ќе ви помогне да станете подобар музичар и да ги подобрите своите вештини. Ќе можете да настапувате и со други музичари.

Изградете ги вашите вештини.

Ако сте заинтересирани да свирите пијано, има многу да научите. Потребни се години вежбање за да ја совладате техниката на пијано, така што ќе треба да продолжите да вежбате за да останете остри. Има многу начини да научите како да свирите клавир, па изберете го оној кој најдобро ви одговара.

Библиотека на популарни часови по пијано преку Интернет

One obvious way into piano lessons online, is to join a library of courses. The Maestro Online Courses include all of the above and more. They integrate digital magazines with software for practicing and videos, including guest masterclasses from celebrity pianists.

Изберете го вашиот план

Сите курсеви

£ 19
99 Месечно
  • Сите курсеви за пијано
  • Сите курсеви за органи
  • Сите курсеви за пеење
  • Сите курсеви за гитара

Сите курсеви + мастеркласа

£ 29
99 Месечно
  • Сите курсеви за пијано
  • Сите курсеви за органи
  • Сите курсеви за пеење
  • Сите курсеви за гитара
  • Сите мастер класи
популарни