Музички часови онлајн

Значи, што е холистичко вокално тренирање на часовите по пеење?

Класичен поп вокал

Холистички настава за пеење и вокален тренер онлајн

Наставата по холистичко пеење вклучува толку многу различни работи, па оттука „холистичко“, сеопфатно. Капсулирањето може најдобро да се направи со опишување на вистинските лекции што се случија оваа недела. Еве четири примери.

  • Првиот пример е постар студент кој едноставно сака да пее и исто така сака излез за разговор и споделување на нејзините моментални чувства и мисли, а музиката обезбедува безбедносна мрежа за отворање.

  • The second student is a professional rock-pop vocalist who benefits from further advancing his pop vocal technique on a weekly basis via specific breathing and postural aspects that you will find with few other vocal coaches.

  • Третиот студент е некој што сака да ја добие својата професионална диплома за поп вокал. Таа дополнително ја развива својата техника како и претходната, но и масовно ги поврзува емоциите и изразувањето преку нејзиниот вокален тон.

  • Четвртиот студент е млад студент кој едноставно сака музика и пеење. Таа пристигнува и заминува со блескава насмевка и забава е сè што и треба!

Вокални лекции кои овозможуваат безбедно споделување на емоциите

Ученичката А беше лично нова вокална ученичка лекција по пеење, „позрела“ дама од подоцнежните години и беше прекрасно да и се помогне да го ослободи грлото и да ја отстрани секоја напнатост, приспособувајќи ја вообичаената вокална техника наречена „миренинг“. Таа особено уживаше да го примени ова на „Сонував сон“ додека се восхитуваше на изведбата на Сузан Бојл. Беше крајно нервозна поради нејзината прва лекција по пеење и покрај нејзината возраст. Добар дел од нејзината лекција по пеење вклучуваше и споделување мисли и чувства кои јасно и беа на ум. Интересно е како музиката ни помага да се отвориме и да се чувствуваме безбедно во позиција на емоционална ранливост.

Професионален вокален тренер онлајн часови по пеење за професионални пејачи

Опуштање на здивот и држење за да вклучите високи ноти

Ученикот Б е професионален студент по рок и поп вокал кој има часови по пеење за обука за вокал за да ја подобри својата кариера со полно работно време на свирки во живо. Стратегијата за неговата лекција беше сосема поинаква, таа беше техника заснована да се осигура дека неговите високи ноти се моќни без никакво оптоварување.

Холистичкиот елемент на оваа лекција вклучуваше фокусирано дишење, засновано на природни техники на дишење, за да се обезбеди целосна мускулна релаксација. Потоа следеше посебен став во јога стил кој ја отклучува кокцигеумот, дозволувајќи ѝ на „опашката“ на 'рбетот да се движи, осигурувајќи дека здивот патува низ целиот рбет, кој се издолжува и дека звукот патува како грлото да е одводна цевка, отворена и бесплатна. За разлика од чистата техника на меѓуребрено дишење (иако ова секако ги зафаќа меѓуребрените), овој вид на дишење е флексибилен и во никој случај не е крут. Ова е многу поефикасно и подеднакво многу моќно. Постигнуваше високи ноти на начин што никогаш не го постигнал и во исто време се чувствуваше исклучително опуштено. Тој жали што претходно во кариерата немал часови по вокален тренер.

Професионален поп-вокален тренер онлајн дипломски лекции

Ученикот Ц е студент по поп вокал. Таа претходно имала часови по поп вокал, но главно само го копирала она што го слушнала во гласот на нејзиниот омилен уметник Бијонсе. Бијонсе е несомнено дама со огромен израз, високо развиена вокална техника, одлична употреба на вокални лижења и која има втемелен дух и верувања преку нејзиното црковно евангелско воспитување.

Дишењето на вокалистот

Ученикот В работи на три аспекти. Прво, таа ја развива истата техника како и ученикот Б, бесплатна, флексибилна, отворена, силна техника за поддршка на здивот (да, можете да ги имате сите овие во исто време!).

Вокал и емоционално изразување

Второ, таа развива врска помеѓу нејзините чувства и емоции, ги поврзува со тонот на нејзиниот глас и создава разновидни бои во фрази, стихови и рефрени. Ова започнува со спојување на сеќавањата на силни емоции и обид да се испеат единечни ноти на начин што прикажува различни емоции. Интересно е како ова го учиме уште од рана фаза како бебиња (емоциите ги откриваме во гласниот тон на нашите родители и ги развиваме во гласот уште пред да можеме да кажеме целосни реченици), но го губиме како возрасни вокалисти. Замислете да телефонирате на некој што добро го познавате, тој одговара и можете да препознаете како се чувствува дури и пред да ви кажат, само од тонот на нивниот глас. Оваа поврзаност со пеењето како огромна област на истражување во мојата настава, создавајќи навистина експресивни изведби во работата на моите ученици.

Емотивни преку Vocal Coach Online Licks и Vocal Improvisation

Thirdly, she is developing improvisation and freedom through the study of licks. There’s both technical and expressive elements here. Firstly, familiarity with which notes ‘sound’ right through the use of scales such as pentatonic or natural minor is undoubtedly important. Not all pupils come to me with an academic understanding of what each of these scales are, they more ‘feel’ if it’s right or not. She does actually know which scale is used because she ‘feels’ it, but has not necessarily connected the scale with its name. The use of the scale names means that pop music theory is being incorporated into lessons and so a deeper understanding is developing.

Следната фаза е да се искористат овие „чувства“ за да се создаде импровизација и развој на лижење што не е едноставно копија на друг уметник. Тоа може да биде доста незгодно, но важно е пејачите да развијат свој стил. Импровизацијата е прилично страшна за многумина бидејќи не сакаат да „звучи погрешно“. Холистичката страна на ова не е само слободата да се биде свој, туку тоа е прифаќање на безбедно опкружување во кое има простор за експериментирање и одличен излез за тоа како се чувствувате. Некои луѓе не сакаат да разговараат за своите емоции, но често се чувствуваат многу побезбедно кога ги ослободуваат преку нивните вокални изведби и импровизации. Откако ќе се направат првите чекори, придобивките се огромни.

Почетни часови по пеење

Ученичката Д постојано испушта ентузијазам на нејзините почетни часови по пеење. Се разбира, таа навистина сака да пее и затоа се насмевнува од почеток до крај. Како нејзин учител по пеење, мојата работа не е само да ги учам нејзините песни, туку е дополнително да ја развивам нејзината техника и изразување за да напредува на понапредно ниво. Уметноста на предавањето во овој случај не е да ја одложите со премногу технички разговори, а сепак да го постигнете техничкиот развој. Уметноста е создавање на вежби кои се креативни, налик на игра, кои и дозволуваат да „добие правилно“ без да размислува кој мускул каде и како работи. Помладите ученици добиваат свест за нивните различни мускули како што растат, но тие не секогаш го имаат истото ниво на самонабљудување. Самонабљудувањето е дел од лекциите и дел од стекнувањето поголемо разбирање за тоа како функционираат нашите тела за да пееме најдобро. Забавата сепак мора да биде централен дел од лекцијата!

Вашиот холистички вокален тренер онлајн и наставник по пеење

Well, you’re reading an article by a vocal coach and singing teacher who trained at the Royal Northern College of Music Conservatoire, a highly classical establishment, has a PhD in Musicology, grew up with a cathedral style choir training, who lived with a Mandinko tribe in Gambia to learn their tribal songs, who worked with and recorded other tribes in South African in Ladysmith, who has directed a Gospel Choir in the UK, who co-directed a We Will Rock You season in a theatre, who has coached Musical Theatre soloists and Pop Vocal Coaches, who learns Hindustani music from a guru in Sri Lanka weekly (vocally) and who reached no. 1 in the UK, no. 33 globally for putting jazzy twists on pop songs in the Reverbnation Charts. Holistic vocal coaching and singing teaching? Absolutely!

Холистички вокален тренер онлајн и часови по пеење

Без разлика дали сте професионален вокал, почетник студент на часови по пеење, некој што бара забава, личност што пее за да ги ослободи емоциите, ако сакате да ги поврзете вашите емоции со вашиот вокален тон и фраза, сте помлади или постари, ве молиме контактирајте.

Библиотека за онлајн музички курсеви за вокален тренер

Во библиотеката на Маестро има темелни онлајн методи за вокален тренер. Постојано се додаваат нови курсеви. Темелно тренирајте го увото и техниката за да можете да пеете како што сакате и да стилизирате како што сакате. Развијте вокални тренерски трки кои одговараат на оние на водечките пејачки како Витни Хјустон и Мараја Кери.


Библиотека за онлајн музички курсеви

Вокален тренер онлајн и 1-1 лекции лице-в-лице

За индивидуални, холистички поп, џез, музички театар и класични часови по пијано, пеење, вокален тренер и оргули, посетете www.the-maestro-online.com. Лекциите се достапни онлајн или лично во мојата домашна студија во Јарм, Тисајд, ОК, во близина на Мидлсброу, Дарлингтон, Стоктон, Норталлертон и околу 1 час од Јорк, Дарам, Сандерленд, Лидс и Њукасл.

За поп вокали посетете Лекции за поп вокал За класично пеење посетете: Часови по класично пеење.

Претплатете се денес

За 1-1 часови по музика (Зум или лично) посетете Маестро онлајн календар

Сите курсеви

Далеку поевтино од 1-1 лекции + одличен додаток
£ 19
99 Месечно
  • Годишно: 195.99 фунти
  • Сите курсеви за пијано
  • Сите курсеви за органи
  • Сите курсеви за пеење
  • Сите курсеви за гитара
Стартер

Сите курсеви + мастеркласи + Алатки за вежбање за испити

Најдобра вредност
£ 29
99 Месечно
  • Вкупна вредност од над 2000 фунти
  • Годишно: 299.99 фунти
  • Сите мастер класи
  • Сите алатки за вежбање за испити
  • Сите курсеви за пијано
  • Сите курсеви за органи
  • Сите курсеви за пеење
  • Сите курсеви за гитара
популарни

Алатки за вежбање на сите курсеви + мастеркласи за испити

+ 1 час 1-1 Лекција
£ 59
99 Месечно
  • Месечна лекција од 1 час
  • Сите алатки за вежбање за испити
  • Сите мастер класи
  • Сите курсеви за пијано
  • Сите курсеви за органи
  • Сите курсеви за пеење
  • Сите курсеви за гитара
Заврши
Музички разговор

Имајте музички разговор!

За вашите потреби за музика и побарајте поддршка.

  • Да разговараат за партнерства со музички институции.

  • Сè што ви се допаѓа! Шолја кафе онлајн ако сакате!

  • Контакт: телефон or е-маил да разговараат за деталите за часовите по музика.

  • Временска зона: Работното време е од 6:00 до 11:00 часот по Обединетото Кралство, обезбедувајќи часови по музика за повеќето временски зони.